Buena Vista Family Medical Center

The Buena Vista Family Medical Center was designed and built as a wood-framed structure with manufactured wood trusses. There are two roof systems: the main roof being a low-sloped TPO roof with integral roof drains and overflow scuppers and the lobby and porte-cochere having a high-sloped roof with standing seam metal panels with gutter and downspouts. The building sits upon a slab on grade with perimeter turndown.

The building layout consists of (14) exam rooms, (1) procedure room, (1) X-ray room, (4) provider offices, and multiple supporting spaces including a lab, nurse stations, community room, and rehabilitation room.

Interior finishes include painted drywall with acoustical tile ceilings and a mixture of vinyl and tile flooring. Plastic laminate casework is found throughout the building with solid surface countertops with “waterfall” edges.

Exterior finishes are comprised mainly of brick, with the front elevation being comprised of both brick and manufactured stone. All exterior doors are of aluminum storefront type and all exterior windows are aluminum-clad fixed wood windows.

The project also consisted of a moderate amount of site work that included a new parking lot and loop road, site lighting, building landscaping, a detention pond, and new DOT decel/turn lane.